Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Is, slik og chips

Jeg spiser is, slik og chips. Og meget af det, faktisk.

Ja ja, tænker I måske. Især dem, der kender mig og aldrig har set mig tage en vingummi fra slikskålen og altid har hørt mig sige nej tak til desserten. Men jo – den er god nok. Jeg spiser oven i købet nok mere end de fleste. Jeg spiser det bare aldrig sammen med andre.

Det her er meget grænseoverskridende for mig at fortælle. Jeg er flov over det, og jeg ønsker faktisk ikke, at nogen skal vide det. Det er ikke så meget det, at I ikke må vide, at jeg spiser usunde ting. Eller jo, måske er det faktisk det. Jeg vil faktisk helst ikke associeres med slik og chips, men jeg kan jo ikke komme udenom at jeg – ligesom alle jer andre – også synes, det smager godt.

Mit problem er, at jeg holder igen med den almindelige (og gode, sunde) mad for at undgå at tage på, når jeg har spist is og chips. Det er blevet en ond cirkel.

Jeg spiser kun usunde ting om aftenen, når jeg er alene. Dagen efter holder jeg så hele dagen igennem igen med at spise ordentlig mad, for at kompensere for alt det usunde, jeg har spist aftenen før. Men når så dagen er omme er jeg for det første ret sulten og for det andet bliver jeg bevidst om, at jeg faktisk ikke har fået noget at spise hele dagen, og så er det bare så pokkers nemt at hente den pose chips i skuffen, som ligger og råber på mig. Og så kører det…

Jeg plejer altid at starte på en frisk om mandagen ved at sige til mig selv, at jeg først må gå til de usunde ting i weekenden. For helt at nægte mig selv det, ved jeg, ikke virker. Nogle uger går det godt. Men når jeg så kommer til fredag (nogle gange allerede torsdag), så “trænger” jeg virkelig også til at give slip.
Andre uger går det ikke godt. Så sidder jeg fast i den dårlige rytme allerede fra mandag aften og kan ikke slippe fri. Sådan en uge er jeg inde i lige nu.

Min vægt er stabil, og det siger ikke så lidt. For med alt det usunde jeg spiser hver aften, viser der sig et billede af, at jeg stort set ikke får noget af det rigtige mad.

Jeg kæmper! Jeg vil virkelig gerne ud af den her onde cirkel, men det er saftsuseme svært!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *