Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Fakta om spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser handler ikke (kun) om mad – det handler om følelser!

Flere sygdomme går under betegnelsen spiseforstyrrelser. De er kendetegnet ved en forstyrret måde at tænke og handle på, når det gælder forholdet til mad, krop og vægt.

En spiseforstyrret har ofte et overdrevent behov for at kontrollere alt, hvad der har med mad at gøre. Tankerne om mad, krop og vægt optager så stor en del af den spiseforstyrredes tid, at alt andet sættes til side og underlægges et ønske om at tabe sig eller opretholde en lav kropsvægt.

En person med en spiseforstyrrelse benægter typisk at være syg og behøve hjælp.

“Ofte er hun perfektionistisk, ivrig efter at gøre andre tilpas og stiller høje krav til sig selv. Bag facaden er hun imidlertid usikker og har et lavt selvværd. Socialt har hun en tendens til at isolere sig.” Sådan beskriver Sundhedsstyrelsen en person med en spiseforstyrrelse (og skriver hun fordi sygdommen optræder oftest hos piger). Læs hele deres beskrivelse her.

Læs mere om spiseforstyrrelser, rådgivning, støtte, pårørendeforum på LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. LMS er en, der arbejder for de 75.000 mennesker i Danmark, der har en spiseforstyrrelse. Og deres pårørende. De tilbyder vejledning, støttegrupper, mentorordninger og kræver ingen henvisning – alle kan henvende sig, og rådgiverne har tavshedspligt.

Du er også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål. Skriv til mig på maj@mangi.dk og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe. Jeg lytter også gerne, hvis du bare har brug for at fortælle.