Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Hvordan gør I?

Den lille småkage, man får med til kaffen på en café. Kagen, der kommer på bordet på arbejdet, fordi en kollega har fødselsdag. En ekstra portion frokost, fordi det bare smager så godt. Et stykke chokolade sidst på eftermiddagen, fordi man er lidt småsulten. En handfuld lakridser efter aftensmaden, fordi man er trænger til noget sødt.

Hvordan gør I?

Det er fuldstændig utænkeligt, at jeg spiser noget sådant ekstra i løbet af dagen. Der kan nogen gange ryge nogle gulerødder, agurkeskiver eller andre grøntsager ind rundt om mit faste spisemønster. Men ret meget mere end det, helst ikke engang et ekstra stykke frugt – jeg ved slet ikke, hvordan man gør.

Jeg kan godt mærke, hvornår jeg er sulten og hvornår jeg er mæt. Men jeg spiser ikke efter det. Det er sjældent, jeg bliver stopmæt – selvom jeg måske siger det … Og hvis jeg bliver sulten om eftermiddagen, hvor jeg ikke plejer at spise, ignorerer jeg sulten og drikker noget kaffe i stedet. Jeg viger IKKE fra mit mønster.

Sådan har det været længe. Jeg ændrer af og til på indholdet af hhv. min morgenmad og frokost. Men jeg spiser efter samme mønster hver dag, og hvis det brydes, bliver jeg urolig, nervøs, ukoncentreret og påvirket i en sådan grad, at det kan ødelægge en hel dag.

Jeg spiser ikke at lyst. Jeg kan godt lide mad. Jeg kan sagtens smage, når noget er lækkert. Men jeg kan ikke få mig selv til at bryde mit mønster for en god smag. Jeg har glemt, hvordan det er at spise efter lyst. Hvordan gør man?

One response to “Hvordan gør I?”

 1. B Avatar
  B

  Jeg tror, det handler om sanserne – og tid.
  At give sig tid til at se, føle og smage 🙂
  Jeg ser selv måltider som benzin til en bil – det er højst nødvendigt for at den kan køre.. Det er også travlt i hverdagen, så måltider kan tit være noget, som bare skal “overståes” for at komme videre til næste aktivitet.
  Så derfor går jeg ikke ret meget op i mad – og i øvrigt er jeg ekstremt dårlig i et køkken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *