Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Jeg er ikke forkert

Jeg er ikke forkert. Jeg er tilstrækkelig. Jeg er god nok! Jeg er “bare” nedslidt.

Jeg har fundet ud af, at jeg har nogle ret klare symptomer på stress. Nogle symptomer som jeg faktisk har gået med længe, men som jeg har ignoreret og undertrykt.

Fx har jeg længe sovet rigtig dårligt om natten. Jeg vågner flere gange og kan nogle nætter genkende at have set på klokken hver time. Men jeg har bare tænkt, at jeg er sådan én der sover let. Jeg har også i et stykke tid haft hjertebanken. Det har jeg slået hen og tænkt, at det nok ikke var noget og at det gik over igen. Jeg har haft problemer med at koncentrere mig samt huske ting, uden at have dem skrevet ned på liste.

De følelser jeg har haft af manglende motivation, modløshed og følelsen af ikke at slå til nogen steder, som jeg skrev om i mit sidste indlæg om julefred, viser sig også at være tegn på stress. Det fandt jeg ud af efter at have snakket med min psykolog i forrige uge og efterfølgende bekræftet af min læge.

Det er kommet som noget af en overraskelse for mig. Jeg har godt været klar over, at jeg har haft travlt på arbejdet – længe. Vi har haft mange store leverancer og deadlines henover det sidste års tid. Men jeg elsker mit arbejde! Jeg kan godt lide at have travlt og jeg er enormt ansvarsbevidst og ærekær omkring mine opgaver, og jeg går langt for at løse dem og hjælpe mine kolleger på bedste vis. Men det er nok bl.a. det, der har været en del af problemet. Jeg går måske nogle gange lidt for langt og vil det lidt for meget, hvilket betyder at jeg hele tiden er på og aldrig siger aldrig nej til opgaver.

Men jeg har overhovedet ikke selv bemærket, at det har været for meget. Men det siger min krop altså til mig nu.

Jeg føler mig dog heldig, at jeg jævnligt går til psykolog, for jeg tror (og håber), at jeg har taget det lidt i opløbet. Jeg er ikke der, hvor jeg slet ingenting kan og skal fuldtidssygemeldes. Jeg har lavet en god plan sammen med min chef, og har arbejdet halv tid frem til juleferien. Nu holder jeg helt fri mellem jul og nytår, og så tager vi en ny status i januar. Måske skal der en deltidssygemelding til, eller måske er lidt færre timer nu her og en juleferie nok til at give mig det break, jeg har brug for.