Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Er det virkelig nødvendigt?

Sidste gang jeg var i Risskov snakkede jeg med  min psykolog om min store frygt for at tage på. Selvom jeg har sluppet lidt af kontrollen i forhold til at jeg ikke længere vejer mig hver dag og på den måde ikke har fokus på et bestemt tal hele tiden, er frygten stadig meget aktuel og måske i virkeligheden mit største problem lige nu.

Jeg har fået af vide, at jeg gerne skal tage lidt på som en del af min behandling. Det har jeg hele tiden tænkt er unødvendigt og forsøgt at lade være med at tænke på. Men sidste gang i Risskov blev jeg vejet til samme vægt som jeg hele tiden har haft, og samtalen drejede sig derfor ind på det der med at tage på.

Alt i mig stritter imod, og jeg kan overhovedet ikke overskue blot et par kilo forøgelse.

Fornuften i mig ved godt, at et par kilo ikke gør den store forskel – på nogen måde. Jeg bliver ikke tyk og fed. Jeg bliver heller ikke et dårligere eller svagere menneske. Og dem der elsker mig, tænker ikke mindre om mig. Alligevel er det helt vildt grænseoverskridende, og alt i mig skriger, at det er farligt og forkert.

Jeg er helt vildt bange for at tage på! Jeg er bange for at miste kontrollen. Jeg er bange for at folk skal tro, jeg er ved at miste kontrollen. Jeg forbinder det med ikke at spise og være slank med et ideal, der hænger sammen med succes og overskud. Jeg ved godt, det er noget, jeg har opbygget i mit hoved – med en vis indflydelse fra medier og magasiner… Men det er helt vildt grænseoverskridende at skulle lægge den rolle fra mig, som jeg jo synes, er mig.  Jeg har i rigtig mange år været hende den slanke, der ikke spiser ret meget. Hvem er jeg, hvis jeg ikke længere er hende?

Jeg skal virkelig overbevise mig selv om, at det er en del af behandlingen og vejen ud af spiseforstyrrelsen. For jeg synes jo, jeg har det godt nu. Jeg spiser godt, jeg kaster ikke op – behøver jeg så virkelig tage på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *