Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Lyst

Jeg kan mærke, at jeg begynder at slippe taget i spiseforstyrrelsen. Den bliver mere og mere afdæmpet og er ikke længere så øredøvende, som den har været i mange år. Det betyder bl.a. at jeg så småt begynder at spise lidt mere efter lyst.

Det er der to primære årsager, der har hjulpet mig hen mod:

1. Jeg vejer ikke mig selv længere. Jeg ved ikke, hvad jeg vejer. Jeg tror måske, jeg har taget lidt på, men jeg ved det ikke. Og jeg har heller ikke lyst til at vide det. Jeg kan stadig passe mit tøj, og  de fleste dage har jeg det faktisk ganske tilpas i min krop.

Der er stadig dage, hvor jeg slet ikke føler mig tilpas og er sikker på, jeg har taget mindst 5 kg på over natten. Men i og med at jeg ikke dagligt smider et tal i hovedet på mig selv, der enten af- eller bekræfter en vægtøgning  – og uanset det ene eller andet gør mig frustreret og irriteret, så kan jeg faktisk slippe den utilpashed i løbet af relativ kort tid.

2. Jeg er begyndt at spise vegetarisk. Både fordi jeg synes det er rigtigt lækkert og fordi det derfor er nemmere for mig. Jeg har længe haft svært ved at spise kød, og jeg har fundet ud af, at jeg faktisk ikke rigtig nyder det. Det gør jeg med vegetarmad – jeg har lyst til at spise det, og det gør det derfor alt andet lige nemmere at få ned.

Som følge af ovenstående (og mange snakke med min psykolog) begynder jeg også langsomt at spise mindre restriktivt. Jeg har længe været i en ond cirkel, hvor jeg har spist restriktivt hele dagen, og er endt med at “overspise” til aften, for så igen at spise restriktivt dagen efter for at kompensere for den forrige aftens indtag. En ond cirkel, der har været virkelig svær at bryde. Men det lykkes oftere og oftere for mig nu – både fordi jeg er blevet klogere på, hvorfor jeg har haft “behov” for følge det mønster, men også også fordi, jeg ikke længere har så stor fokus på vægten.

Ved at slippe vægten og den altoverdøvende fokus omkring et dumt tal samt italesat og accepteret de bagvedliggende faktorer for mit usunde spisemønster, kan jeg mærke, at jeg rykker mig. Jeg begynder at nyder at spise. Jeg har lyst til at spise (vegetarisk)!