Mangi

Ikke ret meget om mad, men meget om at spise – eller manglen på samme…

Er det egentlig okay?

Jeg har fået rigtig meget ud af at være i Risskov. Jeg synes, jeg er kommet langt og har rykket mig et stort skridt i den rigtige retning, og det ville ikke være sket uden den hjælp, jeg har fået derfra.

Jeg har derfor heller ikke stillet spørgsmålstegn ved, at jeg ikke kunne fortsætte derude. Jeg syntes, det gav fin mening, at de ikke kunne blive ved med at vente på, at jeg tog det næste skridt. At det ikke var gavnligt at køre i ring og blive ved med at snakke om  det samme, uden at jeg opnåede nogen synlige resultater.

Men er det egentlig okay? Mit sidste blogindlæg affødte en snak, som har fået mig til at undre mig. Godt nok har jeg fået hjælp til at tage første aktive og konkrete skridt ud af spiseforstyrrelsen ved at få noget mere mad og holde op med at kaste op. Men jeg er jo ikke rask. Jeg er stadig rædselsslagen for at tage på, og skal nu selv kæmpe mod min evige restriktion overfor mad og falske kontrol, som jeg mangler at give slip på.

Jeg ved godt, at det er mig, der skal gøre arbejdet. Jeg ved godt, at der ikke er nogen, der kan tage kampen for mig. Men jeg har brug for hjælp. Jeg kan ikke selv. Ellers ville jeg have gjort for maaange år siden …

Jeg fik at vide i Risskov, at deres erfaring var, at hvis ikke vægten steg til normalvægt inden for relativ kort tid efter behandlingsstart, så ville den ikke komme til det. For så var jeg ikke klar til det. Det tog jeg for gode varer, og overbeviste mig selv om, at det jo nok bare var sådan det var. Jeg er ikke klar. Eller er jeg?

Jeg vil ud af den her spiseforstyrrelse! Jeg vil af med min angst og frygt for at tage på. Jeg gider ikke skulle overbevise mig selv om ved hvert eneste måltid, at jeg skal spise (nok). Men jeg kan ikke selv. Er det virkelig rigtigt, at de i Risskov ikke kan hjælpe mig med det? Er det ikke dem, der er de professionelle?

2 responses to “Er det egentlig okay?”

 1. M Avatar
  M

  Jeg oplevede det samme, da jeg var i Risskov. At de ikke kunne gøre mere. At jeg ikke var klar. At jeg ikke ville det nok. Mit springende punkt blev da jeg afsluttede i Risskov. Der startede min process for alvor. Jeg fandt i samråd med min familie en god psykolog – og startede sidenhen i en mønstrebrydningsgruppe. Du ved måske hvad de 12 trin er fra AA. Det har hjulpet mig og vil kalde mig selv for rask i dag.
  Jeg fik værktøjet med fra Risskov, men den behandlingsform de brugte virkede på den lange bane heller ikke for mig. Så du er ikke alene, hvis du har et blandet forhold til dem deroppe.

  1. Maj Avatar
   Maj

   Tak for din kommentar. Jeg tror også, jeg nu er kommet dertil, hvor jeg vil søge hjælp i det private. For jeg kommer ikke ud af det her selv … Og vil heller ikke give op, bare fordi de i Risskov ikke synes, jeg er klar. Der må da være nogen, der kan hjælpe!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *